Nu există noroc, ci doar foarte multă muncă.

11:07

Zilele trecute vorbeam cu niște prieteni despre job-uri, despre ce meserii ne-am ales și unul din ei spunea ca este prea tarziu să mai facă altceva și ca eu am avut noroc cu meseria pe care o am. Chestia asta m-a indignat teribil, pentru că numai noroc nu am avut =))). Pe lângă indignare am fost și tristă să aud cum cineva la 25 de ani spune că este prea târziu să mai schimbe ceva. Așa că am simțit nevoia să scriu aceste rânduri și să spun ce părere am eu despre "noroc".


Da, am avut mare "noroc". Țin minte că după liceu habar nu aveam ce vreau să fac în viață și nu mai țin minte exact cum am ajuns la Facultatea de comunicare. Nu mi-a plăcut prea mult și nu vedeam ce anume "te faci" după ce termini. Ideea e că în timpul facultății am lucrat prin diverse locuri, ca majoritatea studenților de altfel. Am avut câteva job-uri mărunte și eram deja mega sictirită de piața muncii. Numai eu știu cu ce lehamite și greață mă duceam la job. Faza e ca mi-a prins bine experiența asta. Atunci m-am gândit la ce fac, la viitor și la cum ar fi să fac ceva care nu îmi place like..forever. Job-urile alea nașpa m-au motivat să schimb ceva și să pun lucrurile în perspectivă, să fac neapărat ceva ce îmi place.

După ce am găsit ceva ce îmi place să fac, lucrurile nu s-au aranjat așa din prima, ca în povești. Și aici intervine norocul de care spuneam și care este de fapt o întreagă luptă, grea și anevoioasă. Este greu să iei un  domeniu de la 0, să citești și să înveți tot ce prinzi despre design. Am stat nopți la rând și am făcut toate tutorialele existente la vremea respectivă, lucram pe gratis doar ca să adun lucrări la porofoliu, mă culcam la 2 și mă trezeam la 4 dimineața și nu am avut niciun fel de noroc, nu a picat nimic din cer și nu mi-a oferit nimeni un job din prima. Totul s-a întâmplat pe parcurs și cu foarte multă muncă, muncă care continuă și acum pentru că e un domeniu din care nu te oprești niciodată din învățat.

Suntem atât de norocoși că avem acces la toate informațiile pămantului atât de ușor și îmi este greu să înțeleg de ce lumea nu se folosește de ele. Pe vremuri doar cei bogați știau să citească, astăzi pentru orice vrei să faci există o carte, un clip, un curs, un blog, un tutorial. Normal că este greu să o iei de la început cu ceva, normal că nu o să iasă din prima însă trebuie multă perseverență. Nu poți spune că ai încercat ceva dacă ai renunțat după o lună, lucrurile nu merg așa. Da, este greu să înveți ceva nou dar eu zic că este mult mai greu și mai trist să trăiești lucrând ceva mediocru, care nu îți place și nu îți aduce niciun fel de satisfacții.You Might Also Like

0 comentarii