Contează ce faci azi, nu ce o să faci "într-o zi"

10:47

Pe internet circulă multe clipuri motivaţionale, atât de multe că atunci când auzim de ele avem deja o reacție de respingere. Însă am văzut zilele trecute pe pagina lui Gabriel Solomon un clip şi am zis să îi dau o şansă. M-am bucurat tare mult că am făcut asta, pentru a fost un fel de confirmare la ceva ce simt şi încerc să fac de o vreme încoace.

2013 a fost anul revelaţiilor şi pariez că toată lumea trece prin asta mai devreme sau mai târziu. Ţin minte că anii trecuţi făceam liste enorme pentru noul an, şi la final bineînţeles că nu reuşeam nici 20%. Atunci m-am gândit că ceva nu este în regulă, ceva este greșit. Adică cum nu reușesc să fac tot ce spun că îmi doresc? De ce bifez doar câteva lucruri dintr-o listă cu zeci de dorințe? Greu, și destul de târziu am realizat că multe din lucrurile alea nu mă fac fericită iar unele nici măcar nu îmi plăceau. Așa că le-am lăsat de câte ori am avut ocazia pe..."mai târziu".

Exact cum spune clipul, mi-am dat seama că "într-o zi" nu există. Tot ce am avut pe lista aia nu am început vreodată. "Într-o zi" o să mă las de cafea, o sa învăț italiana, o să fac autostopul până la munte, o să mă dau cu parapanta, o să îmi cumpăr geantă Versace, etc. "Într-o zi" este un loc unde punem multe lucruri pe care nici măcar nu știm cât de mult, sau dacă le vrem. Mai dureros este că totuși le punem pe liste și apoi ne confruntăm cu o dezamăgire absolut inutilă.

Alt aspect din clip care mi-a plăcut este că punctează ceva în care și eu cred: "...is about creating who you are". Mi se pare esențial să decizi ce, sau cum anume vrei să fii, și apoi să începi să construiești în direcția respectivă. Să începi AZI, nu mâine, nu la anul, nu "într-o zi". Să faci pași mici și constanți, pentru că doar așa se construiește voința.

Iată clipul, sper să vă inspire și să vă gasiți acel lucru care vă place și să începeți azi ;)

You Might Also Like

0 comentarii