Mai contează un pet în minus?

10:50

Eu vreau să cred că da. Aleg să cred că puținul pe care îl fac eu o sa conteze cândva, într-un fel sau altul. Am crescut auzind mereu "Ce rost are să încerci să schimbi ceva, că nu se schimbă nimic". Am aplicat mult timp aceste "învățăminte" moștenite fără să le pun sub semnul întrebării, dar gata cu asta.

Lucram la un poster pentru o campanie pentru protejarea mediului și citesc că un pet se degradează natural în aproximativ 700 de ani. Poftimmm???? Da! Un singur pet poluează timp de aproximativ 7 vieți omenesti. Iar eu câte pet-uri arunc la gunoi? Nu am mai facut calcule pentru întreaga omenire, doar pentru mine. Nu vreau să schimb întreaga lume, ci doar pe mine. Și a rezultat că ce arunc eu la gunoi într-o lună se degradează adunat în aproximativ 20.000 de ani. 

Mie nu mi se pare un efort prea mare. Adun sticlele într-un sac și din când în când le duc la un centru specializat sau la Mega Image. Mi se pare atât de simplu ca nu știu de ce nu am făcut asta până acum. Da, cu o floare nu se face primavară, dar cine vorbește de primăvară? Eu mă gândesc că se topesc calotele glaciare..și să nu fie prea cald :)You Might Also Like

0 comentarii