Un an nou. Fără liste

11:00

Îi mulțumesc lui 2014 pentru că a fost un an atât de greu. Îi mulțumesc pentru că și datorită lui sunt omul care sunt în acest moment. Mulțumesc pentru încercări, pentru că am învățat să fiu recunoscătare și să nu mă afund în tristețe, indiferent de ce se întâmplă. Mulțumesc pentru oamenii noi pe care i-am cunoscut, pentru cei care mi-au rămas alături dar și pentru cei pe care i-am pierdut. Fiecare a venit cu ceva, de la fiecare am învățat ceva. Mulțumesc pentru mersul pe jos atâția kilometri. Acum niciun drum nu mi se mai mare lung, nicio distanță nu mă mai sperie.

Mulțumesc pentru că am avut putere să mă uit la mine și să îmi recunosc greșelile și că pot să învăț din ele. Mulțumesc pentru vorbele unui prieten care mi-au rămas întipărite în minte: "Singurul lucru sigur în viață asta e că totul se schimbă, în rest nimic nu e sigur". Mulțumesc pentru triliardele de gânduri și emoții, pentru toate întrebările pe care mi le-am pus. Mulțumesc pentru că nu mă simt singură în singurătate. Pentru că am văzut în asta o ocazie ca să cresc, ca să aflu lucruri despre mine, bune și rele.


Mulțumesc pentru oamenii care m-au luat în brațe când am plâns, pentru cei care m-au ascultat, pentru cei care m-au tras de mânecă când am pierdut direcția și am devenit răutăcioasă, pentru cei care m-au scos din casă, pentru cei care m-au sprijinit la job, pentru cei care m-au ajutat în viața de zi cu zi, pentru mesaje, pentru glumele care m-au făcut să râd. Mulțumesc pentru oamenii care au înțeles că am nevoie de timp și i-am regăsit. Mulțumesc pentru cei care nu au știut ce să îmi spună dar m-au sprijinit prin ceaiuri, cafea, vișinată, vin, ciocolată, au împărțit prânzul cu mine, mi-au lăsat gustări pe birou și au făcut tot felul de gesturi frumoase.

Mulțumesc pentru că nu mi-am pierdut veselia, pentru gândurile care s-au limpezit și pentru că am putut să iert. Mulțumesc pentru gândurile grele, dar și pentru cele superficiale. Pentru că le conștientizez și îmi dau seama că mai am de lucru. Mulțumesc pentru că am realizat că doar eu sunt responsabilă pentru cum aleg să trăiesc, dacă îmi compromit sufletul sau trăiesc frumos.

Și mulțumesc pentru că e primul an de când mă știu când încep fără o listă. Mereu am pus pe hârtie planuri, lucruri de făcut, de cumpărat, de realizat. Îmi amintesc mândria de sine pe măsură ce la final de an bifam realizările, dar îmi aminesc și dezamăgirea pe care o simțeam când unele rămâneau nebifate. Numai eu știu cât de lungă devenise lista. Așa că mulțumesc pentru sentimentul de "mai bine" pe care îl am, că pot și fără listă. Lucrurile sunt clare acum, pur și simplu nu mai este nevoie de ea. Și mulțumesc pentru că am aflat că fericirea este un drum, nu o destinație. Mulțumesc și pentru sănătate. Și pentru Ramsy. Pentru fiecare zi.

You Might Also Like

0 comentarii