Intelegi?

17:52Jim Rohn spunea că „Unul dintre cele mai prețioase daruri pe care îl poți oferi cuiva este cel al atenției!” 

Atenția este pe cale de dispariție. Nu mai încercăm să înțelegem mesajul care ni se transmite ci doar auzim, dăm Like, dăm din cap aprobator, spuem "Aha". Paradoxul este că, deși noi nu mai oferim atenție, tânjim după ea foarte mult. Iar acest lucru se vede cel mai bine în noul tic verbal pe care l-am identificat la cei din jur.

Aveam o conversație cu un amic care mă întreba la fiecare pas dacă înțeleg. Îmi povestea lucruri și spunea foarte des întrebarea "Înțelegi? înțelegi ce zic?". L-am asigurat că da și apoi am fost mai atentă să văd câți oameni folosesc expresia, în ce context și cât de des. Din păcate, acest tic verbal se aude peste tot. Când vorbim despre filozifie, sensul vieții și fizica cuantică mi se pare în regulă să fim întrebați dacă înțelegem. Când povestim întâmplări sau avem conversații banale, mă sperie folosirea acestui "Înțelegi?"

Acest "Înțelegi?" înseamnă: "Sunt aici, vreau să știu că mă asculți, că ajung la tine cuvintele mele, că avem o conexiune." Acest "Înțelegi?" e de fapt un semnal de alarmă pe care nu trebuie să îl ignorăm. Punem întrebarea pentru că la nivel de subconștient simțim că cei din jurul nostru nu ne ascultă cu atenție. Avem nevoie de reasigurare continuă. "Înțelegi că este important pentru mine ceea ce îți povestesc? Înțelegi că am nevoie să simt că ești atent, să fii prezent, să fii un partener de conversație implicat?"

Înțelegi ce spun?

You Might Also Like

0 comentarii